Vytvorené: pred rokom

Ty ešte stále nemáš na Poklade svoju "pokladničku"?

Ty ešte stále nemáš na Poklade svoju "pokladničku"?

https://pixabay.com/sk/photos/siluetu-hlava-poli%C4%8Dka-vedie%C5%A5-1632912/

"Pokladnička" na stránke Náš Poklad je ojedinelá funkcia, akú nemá len tak hocijaká web stránka! Že ju ešte nemáš zriadenú? Tak poďme na vec!

Presne viem, aké je ťažké orientovať sa v množstve informácií, ktoré sa na nás hrnú (obzvlášť v školstve) každodenne a z každej strany.

Najmä v poradenstve - či už je to špeciálno-pedagogické, psychologické, sociálne ale aj hocijaké iné, či už robím v poradni, alebo som v školskom odbornom tíme. Rýchly prístup k informáciám je jednoducho nevyhnutnou súčasťou našej práce.

Poradenstvo je postavené na:

  • neustálej nutnosti sledovať, čo sa práve deje - v legislatíve, celkovo v našom "poradenskom školskom" odbore, ale aj v tých príbuzných, ktoré potrebujeme k svojej práci (medicína, sociálna oblasť....)

  • neustálom sledovaní, čo sa zase práve zmenilo, čo sa chystá zmeniť, čo prestalo platiť, čo bude platiť....

  • neustálej potrebe odovzdávania veľkého spektra informácií klientom - a to informácií "čerstvých", aktuálnych, alebo aj všeobecných, takých ktoré platia dlhodobo a až tak často sa nemenia (napríklad informácie o niektorom postihnutí, oslabení, znevýhodnení, o možných dopadoch nejakej ťažkosti na psychiku dieťaťa, o nových či starších ale osvedčených terapiách, reedukáciách, postupoch...) ... oj, ale toho je !!!!

  • aj na hľadaní akýchkoľvek informácií, ktoré by nám pomohli v práci s deťmi, s ich rodičmi, s pedagógmi....

  • na vyhľadávaní kadejakých vzdelávaní, konferencií, workshopov, seminárov, onlinov, pomocou ktorých by som mohla byť ešte múdrejšia, ešte šikovanejšia, ešte vzdelanejšia...ale hlavne ešte užitočnejšia vo svojej práci, jednoducho pri poradenstve tým, ktorí to potrebujú

Niekedy mám hlavu pekne v smútku z toho, koľko času strávim hľadaním informácie, ktorú práve potrebujem. Často najmä takej, o ktorej som už kdesi - čosi počula, ktorú som už niekde čítala.... Sedím a googlim, a googlim, a googlim ... a potom si spomeniem, že veru som už o danej informácii kedysi písala práve na stránke Nášho Pokladu www.naspoklad.sk .... No za ten svet si neviem spomenúť, kedy to bolo, ako som to nazvala, kde to mám na stránke Nášho Pokladu hľadať.....

A práve preto má táto naša stránka geniálnu funkciu - máš na nej možnosť vytvoriť si svoju vlastnú POKLADNIČKU

Dáva možnosť ukladať a triediť si zaujímavé články, linky, informácie, materiály zo stránky podľa vlastných potrieb užívateľa. Podľa vlastných priorít, vlastnej logiky, so stanovením si vlastného kľúčového názvu jednotlivých pokladničiek - lebo áno, môžeš ich mať toľko, koľko len chceš! Aj ja mám vo svojich pokladničkách mnoho podstatného k rýchlemu prístupu.

Ako si vytvoríš pokladničku

Poďme na to, je to jednoduché:

  1. Prvý krok je registrácia - bez toho sa ti pokladničku (jednu alebo aj viac) nepodarí vytvoriť. Tak sa teda zaregistruj na hlavnej stránke www.naspoklad.sk - kliknutím vľavo na veľké červené označenie "Zaregistruj sa!" - gratulujem k prvému kroku. Navyše ešte budeš dostávať mailom naše čerstvé info, aby ti nič zaujímavé neuniklo.

  2. Na hlavnej stránke v jej pravom dolnom rohu (zopakujeme si pravo-ľavú orientáciu na ploche) uvidíš malé + (plus) v červenom krúžku. Keď naň ukážeš kurzorom, zobrazia sa ti tri ďalšie malé ikonky: modrý lodný uzol, červený zvonček a ružová pokladnička (k čomu všetky slúžia sa dozvieš aj v našich Tipoch).

  3. Klikni na ikonku ružovej pokladničky a teraz si už len vytvor svoj vlastný názov svojej vlastnej pokladničky, ktorú po uložení uvidíš už len ty a nikto iný. Bude tvoja vlastná!

  4. Takýchto pokladničiek si môžeš vytvoriť koľko len chceš - napríklad na zaujímavosti, legislatívu, pozvánky na ktoré nechceš zabudnúť....

  5. A potom už len ukladaj... a ukladaj.... a ukladaj .... do nich zo stránky čo len chceš !

  6. Odteraz vždy, keď si zobrazíš hlavnú stránku Nášho Pokladu, uvidíš v pravom hornom rohu pri označení Môj Poklad aj malú ikonku ružovej pokladničky, cez ktorú sa dostaneš k svojim uloženým informáciám veľmi rýchlo a kde ich budeš mať vždy prehľadne uložené a najmä "podľa seba", práve tak, ako to potrebuješ.

Ak chceš k postupu ešte názornejšie informácie, pozri si ich v našich Tipoch, alebo rovno tu.