Vytvorené: pred rokom

Na pomoc žiakom v kariérovom rozhodovaní

Na pomoc žiakom v kariérovom rozhodovaní

https://pixabay.com/sk/illustrations/deleg%c3%a1t-prst-ruka-%c5%a1%c3%adpky-touch-1969952/

Čas rozhodovania sa deviatakov kam na strednú sa neúprosne blíži. Niektorí sú rozhodnutí dávno, iní ešte stále nevedia, kam budú smerovať ich ďalšie životné kroky v prvej smerovej voľbe povolania.

Najmä žiaci so ŠVVP a často aj rizikoví žiaci majú z rôznych dôvodov obmedzené možnosti výberu strednej školy - či už je pre nich obmedzením znevýhodnenie, postihnutie, zdravotný stav a kontraindikácie niektorých povolaní, alebo aj slabý prospech či slabá motivácia.

V rozhodovaní im môže pomôcť kariérový alebo výchovný poradca v škole, školský psychológ, školský špeciálny pedagóg, sociálny pedagóg, prípadne odborníci v poradniach. Mnohí už absolvovali burzy stredných škôl či dni otvorených dverí vo svojom blízkom okolí.

Teraz je tu možnosť pozrieť sa na takmer 500 stredných škôl na celom Slovensku - a to bez cestovania, z pohodlia svojho domova či školy.

Online týždeň otvorených dverí stredných škôl

V týždni od 28.11.-2.12.2022 Národné kariérne centrum pripravuje už 3.ročník celoslovenského online podujatia pre končiacich základoškolákov "Kam na strednú" - Online týždeň otvorených dverí stredných škôl.

Podujatie bude prebiehať na videoportáli Kam na strednú, kde je momentálne aktívnych takmer 500 stredných škôl. Stredné školy predstavia v rámci tohto týždňa všetky novinky, ktoré pripravili pre končiacich žiakov ZŠ.

Na portáli Kam na strednú okrem iného nájdete:

  • Viac ako 1.500 videí zo života stredných škôl

  • Spoznáte podujatia, ktoré stredné školy pripravujú pre základoškolákov

  • Vyberiete si odbory, ktoré si môžu záklaďáci vybrať

  • Nakuknete do priestorov a vybavenia škôl

  • Spoznáte učiteľov, aktivity organizované počas aj mimo vyučovania, či známych absolventov škôl

Účasť na podujatí Kam na strednú - online týždeň otvorených dverí je bezplatná a bez registrácie pre všetkých návštevníkov portálu.